Poziv za prijavu: Nagrada Evropske unije i Evropa Nostre 2019.

01.10.2018

Nagrada Evropske unije i Evropa Nostre je jedna od najznačajnijih nagrada iz oblasti nasleđa. Nagrada se dodeljuje za najbolje projekte iz konzervacije; najzanimiljivija istraživanja; posvećenim profesionalcima i volonterima; uspehe u promociji nasleđa i podizanju svesti o značaju, kao i kvalitetne obuke i edukativne programe.

Arhitekte, zanatlije, profesionalci i stručnjaci, volonteri, javne i privatne institucije i lokalne zajednice: ovo je prilika da osvojite najznačajniju nagradu iz oblasti kulturnog nasleđa u Evropi!
Nagrada se dodeljuje za 30 najistaknutijih dostignuća iz cele Evrope u četiri kategorije. Među njima, 7 odabranih dobiće i Grand Prix i 10.000 evra. Takođe, svake godine se dodeljuje i nagrada publike Public Choice Award onom projektu koji bude izglasan preko online ankete koju vodi Evropa Nostra.

Pobednici će svoja priznanja proslaviti na svečanoj ceremoniji dodele nagrada Evropske unije i Evrope Nostre u junu 2019. godine.

Evropsku nagradu za kulturno nasleđe/nagradu Evropa Nostre (od 2019. godine Evropska nagrada za nasleđe) pokrenula je Evropska komisija 2002. godine i od tada je vodi panevropska mreža Evropa Nostra. Nagrada je dosadašnjim dobitnicima donela mnoge prednosti poput veće vidljivosti na nacionalnom i internacionalnom nivou, povećan broj posetilaca i nove izvore finansiranja. Nagrada je podržana i od programa Evropske unije - Kreativna Evropa.

Prijavite svoj projekat i pokažite uspeh celoj Evropi!
Rok za prijavu je 15. novembar 2018. godine.

http://www.europeanheritageawards.eu/apply/